Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Tuesday, May 25, 2010

Chicken Skewer

Love Hot Food? Thai food? Finger food? having a small gathering, confuse to what to serve ... this Chicken skewer might be your choice :D
Suka masakan pedes? Thai? makanan kecil? rencana kumpul2 temen dan bingung mau sediakan apa? :D mungkin ini pilihan mu!
you need :
200 g Minced Chicken
12 Pcs Lemongrass skewer/ sugar can skewer or even a satay stick can go well with it

200 g daging ayam cincang
12 batang Sere/tebu atau bahkan tusuk sate, yang mudah di dapat aja.




Chopped finely:

3 Garlic, 3 Shallots, 10 cm Lemon grass, Hot basil, 2 sprig Coriander leaves, Big chilly, Bird eye Chilly(Chilly Padi), 3 Tbsp light soy sauce, 1 Tbsp sugar, 1 tsp salt.


Haluskan 3 siung bawang putih, 3 siung bawang merah, 10cm sere,kemangi, daun ketumbar, Cabe besar, cabe rawit, 3 sdm kecap asin encer, 2 sdm gula pasir, 1sdt garam.


3 Tbsp oil to be used for baking purpose


3 sdm minyak sayur untuk digunakan saat mau memanggang.



hot basil/ sweet basil

Daun kemangi



Combine the mince chicken with all the finely chopped ingredients, mix well by hand, keep in your refrigerator for 30 minutes.
campur ayam cincang dengan semua bahan2 halus, remas2 dengan tangan agar rasa menyatu, biarkan selama 30 menit di
dalam kulkas agar lebih menyerap.



Prepare12 pcs - 4" length, Lemon grass, or sugarcane set aside
Skew the chicken patties with the skewer
prepare baking by apply Vegetable oil overthe surface of the baking pan, bake for 15 min @170 deg Celcius until cooked.

Siapkan 12 batang dengan panjang kira2 4 inci, sere, tebu atau tusuk sate, bentukan campuran tadi kira2 30 g lalu tusuk dengan batang sere/tebu/tusuk sate yg telah kita siapkan tadi.
tuangkan minya sayur ke loyang, lalu tata dengan rapi dan panggang dengan api 170 derajat Selsius, selama 15 menit hingga matang.


Serve HOT
Siap di sajikan ! selamat mencoba.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...