Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Sunday, March 20, 2011

IKEA Meatball


Recipe adapted from IKEA Swedish Food book
Yield 50 small meat balls

Resep adaptasi dari buku masak IKEA
Menghasilkan 50 butir bakso daging kecil


you need:
250 g minced beef
250 g minced pork
1 egg
100 ml cream
75 ml water
50 g shallots, finely chopped
30 g bread crumbs
250 g boiled potatoes, cold, mashed
Butter/I use canola oil for frying
1/2 tsp salt
1/8 tsp white pepper powder
Italian spice


Bahan2 :

250 g daging giling sapi
250 g daging giling babi
1 butir telor
100 ml krim
75 ml air
50 g bawang merah, cincang halus
30 g tepung panir/roti
250 g kentang rebus, dingin, dan haluskan
mentega/saya pengunakan minyak Canola untuk menggoreng
1/2 sdt garam
1/8 sdt bubuk lada putih
bubuk italia secukupnya

Method :
1. Heat the onion till golden in 1 tbsp butter. Set aside , let it cold to be use later
2. Mix all ingredients including buttered finely chopped shallots into a smooth farce of the right consistency, add in salt, white pepper powder, Italian spice.
3. using a pair of spoons rinsed in water, shape the farce into a round small balls, fry it over low heat in plenty of butter, or in canola oil.
Caranya:
1. panaskan mentega, tumis bawang goreng hingga wangi, dinginkan untuk di gunakan kemudian
2. campurkan semua bahan2, termasuk bawang merah yg telah di tumis tadi hingga kenyal, tambahkan garam, lada putih dan bubuk Italia, aduk hingga rata.
3. dengan menggunakan 2 buah sendok, yg dicelup ke dalam air, bentuk adonan tadi menjadi bulatan kecil, kemudian goreng di atas api kecil dengan mentega yang banyak, saya menggunakan minyak Kanola

for the sauce:
100 ml cream
200 ml beef stock
1 tsp light soya sauce
1 tbsp potato starch/tapioca starch salt
white pepper powder to taste
Saos:
100 ml krim
200 ml kaldu daging sapi
1 sdt kecap asin encer
1 sdm tepung kentang/tepung tapioka/sagu
bubuk lada putih secukupnya

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...