Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Sunday, October 31, 2010

Grilled Sambal Stingray


For seafood and Chillies lover.

you need :
2 Pcs of Stingray
Banana leaves n aluminium foil, for wrapping

pound together :
10 pcs red chillies
1 tsp salt
12 shallots
4 candlenuts
3 cm turmeric/yellow ginger
1 tbsp of toasted shrimp paste/ Balacan
1/2 tsp coarse sugar

2 tbsp lime juice, for mixing with the chillies mix paste.
1 tbsp cooking oil

method:
1. wash the banana leaves .

2. Spread the chillies mix paste on fish . Wrap fish with banana leaves first, and then double it with foil, as I am using hard anodized wok for bake the fish. smear it with cooking oil Set aside for 1o minutes in the refrigerator.

3. Place into hard anodized pan and bake for 10 minutes over medium fire, do check the doneness in between. Serve Hot.

Bagi penggemar hidangan laut dan pedes.
sediakan:
2 potong ikan Pari
daun pisang dan aliminium foil untuk membungkus

bumbu halus:
10 cabe besar
1 sdt garam
12 butir bawang merah
4 butir kemiri
3 cm kunyit
1 sdm terasi matang
1/2 sdt gula pasir

2 sdm air jeruk nipis/limao untuk di campurkan kedalam bumbu halus
1 sdm minyak sayur

Caranya:
1. cuci bersih daun pisang, keringkan.

2. Oleskan merata bumbu2 halus ke ikan pari. letakan di atas daun pisang, tambahkan lapisan alumnium foil dibawahnya, krn saya menggunakan wajan untuk membakarnya, tebar minyak sayur diatasnya . tutup lapisan foil, dan diamkan di kulkas selama 10 menit.

3. panaskan wajan, lalu masukkan ikan yg telah di bungkus dengan foil, panggang selama 10 menit dalam wajan tertutup, buka dan periksa kematangan ikan . hidangkan panas.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...