Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Thursday, October 7, 2010

Nasi uduk cookies /Nasi lemak cookies


Melt in your mouth cookies, not for the sweet tooth.

Boil in low heat 1 small box of kara coconut milk (200 ml), 6 lemon grass, cut into small pcs, 6 Shallot, cut thinly, Bay leaves, 3 pandan leaves, dust of salt. stir for around 1 hour , the coconut milk thicken to 100 ml. strain and throw away all waste , set aside let it cool. you can do it a day before , seal tightly and keep refrigerated.

100 g butter at room temperature
75 g icing sugar
1 big egg yolk (65 g egg) at room temperature
275 g sifted Tapioca flour, roasted for 15 minutes, set aside, let it cool.

Method:
1. Beat butter for 5 minutes, add in icing sugar, cream it until light and fluffy, add in egg yolk.
2. Alternatively fold in half of tapioca flour and coconut milk
3. Roll out the dough till about 3-4 mm thick, by sandwitch it between two plastic.
4. cut out the dough using cookies cutter, line them neatly on a baking tray.
5. bake it at 150 degree Celsius for 45 minutes.
Yield : 90 pcs

Bagi penggemar nasi uduk, tapi bukan buat yang suka kueh manis.

Panaskan dengan api kecil 1 kotak 200 ml santan Kara, 6 sereh potong kecil, 6 bawang merah iris halus, daun salam, daun pandan, garam sedikit, godok selama satu jam sambil di aduk2 agar santan ga pecah. sisihkan biarkan dingin, boleh juga di kerjakan sehari sebelumnya, setelah dingin saring dan buang semua ampas, simpan dalam wadah yg tertutup rapat di dalam kulkas. gunakan dingin.

100 g mentega (butter)
75 g gula halus
1 butir kuning telor dari telor besar , ukuran +/-65 g
275 g tepung tapioka, ayak dan di sangrai selama 15 menit, sisihkan biarkan dingin.

Caranya :
1. Kocok mentega dengan mixer selama 5 menit, lalu masukkan gula halus, kocok hingga pucat dan enteng, tambahkan kuning telor.
2. secara bergiliran masukkan setengah bagian tepung dan santan
3. ambil dua lembar plastik, lalu giling adonan hingga 3 atau 4 mm
4. cetak dan susun rapi dalam kaleng pembakar.
5. panggang dengan suhu 150 derejat Celsius selama 45 menit

hasil : 90 potong.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...