Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Monday, August 9, 2010

Red Ruby Dessert


Serve for 6
Ingredients:
10 water chestnut, if you can't find water chestnut, replace it with turnips
3 Tbsp tapioca Flour
a few drops of food colouring paste
1 can of heavy syrup longan
Jack fruits ,diced (optional).
How to ?
Boil the water in a pan.
diced the water chestnut into 0.5 cm, put in the food colouring, stir until it cover well. pour in 3 Tsbp tapioca flour, stir again until it coat all. pour all into the boiling water, let it boil, rinse and pour into ice water. drain it. Add into longan heavy syrup, garnish with cubed jack fruits, serve cool.

Porsi 6
Bahan2:
10 water chestnut, kalau tidak tersedia, gantikan dengan bangkuang.
3 sdm tepung sagu
beberapa tetes pewarna
1 kaleng lengkeng kalengan
nangka, dipotong kotak kalau suka
Caranya:
Didihkan air dalam panci, potong water chestnut dalam bentuk dadu kira-kira 0.5 cm, beri pewarna, aduk hinga tercampur rata. Taburkan tepung sagu, aduk kembali, hingga tepung sagu menutup semuanya. tuangkan kedalam panci berisi air yang mendidih, godok sebentar, sampai airnya mendidih kembali. angkat masukkan kedalam air es, supaya tidak menyatu, tiriskan.

Tuang kedalam mangkok besar berisikan lengkeng kalengan, hias dengan nangka, siap di santap.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...