GARI is pinky pickled young ginger and a traditional accompaniment to Sushi and sashimi, add a little bit of red food colouring or a slice of uncooked beet to create the lovely pink colour.
KLIK SINI UNTUK BAHASA INDONESIA
- 2 jars, pour in hot water to sterilized
- 60 g fine salt
- 220 g granulated sugar
- 125 ml water
- 240 ml rice vinegar
- 500 g fresh young ginger, thinly sliced, sprinkle with salt, stand for 1 hour, rinse under cold water to remove salt
- 1 or 2 drop red food colouring ( a slice of uncooked beet)
1. Bring to boil salt, sugar and water. removed from the stove, add in rice vinegar. add food colouring , set aside, let it cool
2. divided sliced young ginger equally into two jars , pour in cooled vinegar, sugar mixture, seal jar and keep in the refrigerated for one week and enjoy own prepared GARI.
Welcome!
This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.
Hello,
Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.
Hello,
Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.
No comments:
Post a Comment