Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Wednesday, April 20, 2011

Laksa Bangka



Put in chopper/grind
50 g shallots
20 g garlic
3 pcs lemon grass
3 cm galangal (blue ginger)
5 candlenuts
6 big chillies
1 tsp Balachan(prawn paste)
30 g yellow ginger
1/2 tsp salt
2 tbsp cooking oil
Bumbu halus:
50 g bawang merah
20 g bawang putih
3 batang sere
3 cm langkuas
5 butir kemiri
6 cabe besar
1 sdt terasi
30 g kunyit
1/2 sdt garam
2 sdm minyak sayur
200 g mackerel fish, steam, take only the meat, mashed.
1 packet of laksa beehoon
200 g ikan tenggiri, kukus, ambil dagingnya, tumbuk halus.


1 bungkus bihun kasar/bihun laksa

1.5 litre water
200 ml / 1 box og Kara coconut milk
salt to taste.
1.5 liter air
200 ml / 1 kotak santan Kara
garam sesuai selera

Method:
1. heat the oil, stir in the grind ingredients for 5 minutes.
2. boil water, coconut milk and salt. Add in the fried grind ingredients, stir well, don't let it over boil.
3. add in mashed fish
4. serve hot with Laksa beehoon

Caranya:
1. panaskan minyak, tumis bumbu halus hingga wangi, selama 5 menit
2. masak air, santan dan garam, masukkan bumbu halus yg telah di tumis, aduk2 bentar, santannya harus di jaga agar tidak pecah.
3. masukkan daging ikan yang telah di tumbuk.
4. Sajikan panas dengan bihun kasar/bihun laksa.


garnish withFried onion, laksa leaves and galangal flower
hias dengan bawang goreng, daun laksa dan bunga kecombrang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...