Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Friday, December 16, 2011

Chicken Teriyaki

Adapted from Keiko Ishida's recipe , a fast prepare Japanese delicacy

you need:
3 chicken boneless tights, each around 400 g , with a sharp knife, carefully cut the thick part of the meat, to allow the meat to cook through faster

Marinade sauce:
30 ml kikkoman teriyaki sauce
15 ml light soya sauce
1/8 tsp white pepper powder

1 tbsp oil for pan fried

Method:
1. Marinate the meat for at least 15 minutes
2. Heat oil over high heat
3. Place the chicken boneless thighs skin side first, cover and pan fry for 3 minutes
4. turn to medium heat, open the lid, and turn over the chicken, cover the lid again, cook for another 4 minutes, pour all the left over marinade sauce and continue to cook until the colour of the chicken meat turn brown or cooked. Serve hot with mayonnaise

Adaptasi dari resep Keiko Ishida
Makanan Japang yang bisa di sajikan  cepat.
Bahan-bahan:
3 potong paha ayam tanpa tulang, sayat-sayat bagian daging yg paling tebal, agar mempercepat proses pematangan.

Bumbu perendam:
30 ml perendam kikkoman teriyaki
15 ml kecap asin encer
1/8 sdt bubuk lada putih

1 sdm minyak untuk pemanggangan

caranya:
1. Rendam paha ayam tanpa tulang dengan bumbu perendam paling sedikit 15 menit
2. panaskan minyak dengan suhu tinggi
3. letakkan paha ayam tanpa tulang dengan sisi  kulit terlebih dahulu, masak dengan wajan tertutup selama 3 menit
4. kecilkan api ke suhu menengah, lalu buku tutup wajan, balik paha ayam tanpa tulang ke sisi berlawanan, tutup kembali wajan, masak selama 4 menit, lalu tuang kedalam wajan sisa bumbu perendam, lanjutkan memasak hingga paha ayam matang atau warnanya menjadi coklat ke emasan. Sajikan panas dengan mayonnaise.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...