Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Thursday, August 11, 2011

Pumpkin Custard

The word pumpkin originates from the word pepon (πέπων), which is Greek for “large melon". The French adapted this word to pompon, which the British changed to pumpion and later American colonists changed that to the word we use today, "pumpkin".


Ingredients for pumpkin custard
1 small pumpkin, weight about 1 kg
70 g egg yolks
65 g sugar, add more if you prefer it sweeter
150 ml fresh milk, can be substitute with coconut milk
1/8 tsp salt
Bahan2 untuk Puding labu kuning:
1 buah labu kuning dengan berat sekitar 1 kg
70 g kuning telor, kira2 dari 5 butir telor utuh
65 g gula pasir, boleh tambah jika suka lebih manis
150 ml susu murni, kalau sudah didapatkan susu murni, boleh di ganti dengan santan kelapa
1/8 sdt garam

Method: Cara membuatnya:

1. Cut a hole on pumpkin at the top with a diameter of 5-6 cm
1. potong melingkar bagian atas dari labu kuning dengan diameter sekitar 5-6 cm












2. by using spoon, remove all the seeds and the stringy insides

2. gunakan sendok untuk mengeluarkan semua isi bagian dalam daripada labu kuning


3. Rinse the pumpkin under the tap
3. Cuci bagian dalam labu kuning dengan air kran.


4. turn it upside down to dry out the water for 30 minutes
4. tengkurapkan labu kuning dan tiris selama 30 menit, agar kandungan air didalamnya benar2 kering

5. cut the bottom side of the pumpkin, to enable the pumpkin to seat evenly during steaming process
6. Whisk egg yolks, sugar and salt by using a balloon whisker until foamy, you may also use an electric mixer . Add fresh milk , stir until well mix
5. Iris merata bagian bawa dari labu kuning, tujuannya agar labu kuning bisa diletakan denagn rata apda saat proses pengukusan
6. Kocok kuning telor, gula dan garam hingga mengembang, boleh menggunakan kocokan tangan ataupun kocokan listrik, tambahkan susu murni aduk hingga tercampur rata

7. Pour mixture into the pumpkin
8. Bring water to boil in a steamer and steam the pumpkin for 1 hour . Remove and leave to cool
9. Chill in fridge for 4 hours and cut into thick slices as if it were a pie
7. tuangkan adonan kedalam bagian tengah labu kuning
8. siapkan air untuk proses pengukusan. Kukus labu kuning selama 1 jam. angkat dan biarkan dingin, biarkan utuh dan jangan di potong dulu karena puding nya belum stabil.
9. masukkan ke kulkas dan dinginkan selama 4 jam, potong besar seperti ukuran memotong Pai.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...