Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Wednesday, December 1, 2010

flower squids



You need :
2 squids, choose a squid with thick layer of meat, as it is normally tenderer compare to the thinner meat squid

Minced meat mixture
Mix together using hand and marinate for 30 minutes in the fridge:
100 g mince meat
1 stalk f spring onion, finely chopped.
1 tbsp/15 ml light soya sauce
1/8 tsp white pepper powder
8 small pcs black fungus, soak in hot water for 15 minutes, washed and finely chopped.
3 cm carrot, finely chopped
1 tsp white sesame oil
1/2 tsp cornstarch
salt to taste

Method :
1. Take the body part of the squids only, wash and rinse.
2. Cut into 2.5 cm long. make small half snips to create the flower pattern.
3. Boil the water in a cover wok. prepare all the necessary for steaming.
4. Fill the middle portion of cut and snipped squids with the minced meat mixture.
5. Steam for 8-10 minutes. Serve hot with rice.

Bahan2:
2 ekor cumi2, pilih cumi2 dengan daging yang agak tebal, karena biasanya cumi daging tebal tidak se alot cumi2 dengan daging tipis.

Campuran daging giling:
Remas dengan tangan hingga tercampur rata, diamkan di kulkas selama 1/2 jam :
100 g daging giling
1 batang daun bawang, potong halus halus
1 sdm/15 ml kecap asin encer
1/8 sdt bubuk lada putih
8 kuntum kecil, jamur kuping tikus, sedu dengan air panas, dan rendam 15 menit, cuci bersih, kemudian cincang halus
3 sm wortel, cincang halus
1 sdt minyak wijen putih
1/2 sdt tepung maizena
sedikit garam, sesuai rasa yg di hendaki.

Caranya :
1. hanya ambil bagian dari tubuh cumi2, cuci bersih, tiriskan.
2. potong 2.5 cm dari panjang Body, pilihbagian mulai dari atas, buang yang deket ekor, karena tidak bisa menciptakan bunga. gunakan gunting, potong 1.25 di sekeliling cumi2, agar tercipta bentuk bunga.
3. Masak air di dalam wajam tertutup, siapkan didalamnya semua keperluan untuk mengukus
4. isi bagian tengah cumi2 yang telah digunting dengan campuran daging giling.
5. Kukus selama 8-10 menit. Sajikan panas dengan nasi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...